Szögek a hátba. (Egy talált kép margójára)

2019/05/16. - írta: Swordsman

Szögek a hátba. Sosem szemtől-szemben. Csak úgy a "poén" kedvéért, esetleg aljas indokból, jellemtörpeségből vagy érzelmi fogyatékosság okán. Egyre megy. Minként az is, hogy szavakkal, vagy virtuálisan; épp' csak odaszúrva, vagy alaposan keresztre feszítve.
Mert utána az ember, védtelenül, magányos-egyedül, a sötétben, próbálja megszabadítani magát. Ami mindig nagy fájdalommal jár, sokáig sajognak a szegek helyei. A sebek vagy behegednek, vagy elgennyesedve mérgezik az elmét-lelket. De ahogy a mondás tartja: "ha nem pusztít el erősebbé tesz". Keményedik a lélek, szem előtt tartod elleneidet, fedezed a hátad és elteszed naftalinba a mindenkiben bízó naiv idealizmusod.
A liberalizmus, tolerancia, és empátia amúgy sem divatos hívószavak a posztmodernben. Rosszabb esetben elhatalmasodik az emberen a fertőzés és megesküszik: "Engem soha többé, senki... Az enyém lesz a legnagyobb kalapács, a legrozsdásabb szeg és én ütök először."
Terjed valami fertőzés a társadalomban. Alattomban, fizikailag tünetmentesen, ám annál pusztítóbban.
60345429_2645622068798718_197697975995072512_n.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskesblogol.blog.hu/api/trackback/id/tr7314830110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása